"We gaan je missen, Nikkel!"

Michel Vindevoghel.
Foto Toon Verheijen Michel Vindevoghel.

Hoogstraten is een alom geliefd dorpsfiguur verloren. De 'Nikkel', alias Michel Vindevoghel, overleed maandag aan de gevolgen van kanker. De man, altijd in voor een grapje en altijd goed gemutst, verloor de strijd met de slepende ziekte. Zijn overlijden weekte gisteren bij heel wat mensen de nodige reacties los. "Nikkel, ge waart verdorie nen toffe mens. Altijd veel plezier mee te beleven. We gaan je missen, kameraad."


De Nikkel droeg ook de kleuren rood en wit in zijn bloed. Hij was een hevig supporter van de Rooikens. "R.I.P. Nikkel. Dat het hier boven rood en wit mag kleuren", klinkt het bij de voetbalclub. Ook in de horeca was 'De Nikkel' een populair figuur. "Heel veel gelachen met de Nikkel in den Bottel en het laatste jaar bij ons in De Gelmel", zegt Kristof Staes.


"Tzal verandere zee Vermandere. Hej is zuuk zee den Buuk. Ik gon Free Willy bezoeken in Bootjesven. Zoveel gefantaseerd en gefilosofeerd over het leven, en samen 'Dirty Old Town' van de Dubliners gefloten. De Nikkel was echt een goeie mens! Ik zal je missen makker." (VTT)