‘Ons Trien’ heeft haar eigen bier: Tripel Katrien

Vader, zoon en dochter brengen ere aan gerestaureerde kerktoren

Michiel, Rudi en Laura Verheyen presenteren Tripel Katrien.
Ton Wiggenraad Michiel, Rudi en Laura Verheyen presenteren Tripel Katrien.
De familie Verheyen heeft zaterdagavond avond met een heuse stunt uitgepakt. Al wekenlang ging op Instagram en Facebook het geheimzinnige ‘Project Katrien’ de ronde en nu is eindelijk duidelijk geworden wat het is: de toren van de Sint-Katharinakerk, Ons Trien, heeft nu haar eigen bier. “We doen dit eigenlijk vooral omdat Hoogstraten ons stadje is.”

‘Coming soon’. ‘Hier zul je me wel eens tegenkomen’. ‘Project Katrien.’ En telkens op de achtergrond die mooie tekening van de Sint-Katharinakerk. Als inwoner van Hoogstraten én journalist was de nieuwsgierigheid aangewakkerd mede onder impuls van de vrouw des huizes die even nieuwsgierig was. En dan stuur je een e-mail naar een onbekend mailadres: projectkatrien@gmail.com. Plots een bericht terug: hou je mailbox in de gaten dinsdagavond. Dinsdagavond 20.30 uur plots nog een e-mail: mail al nagekeken? Niets ontvangen ? Oei, dan zal het misschien je mailbox buiten zijn. En plots staat er daar op de brievenbus een uitgeschonken bier in een glas: Tripel Katrien. (zie foto). “We hebben het lang geheim gehouden en wilden eigenlijk wachten tot na tournee minerale, maar we komen er toch al maar mee naar buiten”, lachen Rudi Verheyen en zoon Michiel en dochter Laura. Het waren eigenlijk Michiel en zijn vader die met het idee speelden om een bier op de markt te brengen. “Ik uit liefde voor de toren en Michiel uit liefde voor het bier”, grijnst vader Rudi Verheyen. “Het was deze zomer dat we samen zaten aan een tafeltje en iets aan het drinken waren dat we de knoop hebben doorgehakt. Ik heb ze eigenlijk moeten overhalen om door te zetten”, lacht Laura.

En dit staat dan 's avonds plots op de brievenbus...
Toon Verheijen En dit staat dan 's avonds plots op de brievenbus...

Bitterzoet

Rudi is postbode in ‘zijn’ Hoogstraten. Zoon Michiel is boekhouder en dochter Laura geeft les op Berkenbeek in Wuustwezel. Alle drie dragen ze hun stadje een warm hart toe en vooral vader Rudi is verknocht aan de kerktoren. “Zeker nu de kerktoren gerestaureerd wordt, moesten we er toch iets voor doen. We hebben verschillende brouwerijen bezocht, maar uiteindelijk kwamen we bij brouwerij Boelens uit in Belsele. Omdat een écht eigen bier te kort dag was, hebben we gekozen voor een bestaande tripel van hen. Ze schrokken wel toen we langskwamen dat het niet voor een of andere vereniging ofzo was (lachen). De naam was uiteindelijk gevonden. Het gaat om ons Trien. En het aangename is dat het een heel zacht en een beetje zoet bier is. Voor iedereen best wel toegankelijk. Tegen de zomer hopen we dat het een echte topper wordt.”

Prentkaart

Centraal op het bieretiket, het glas én het bierviltje stat uiteraard de kerktoren van Sint-Katharina. Opvallend: met een vlaggetje bovenaan op de kerktoren. “Het gaat op een postkaart van 1912 die ik vond in mijn collectie en die sprak me gewoon aan”, vertelt Rudi. “Grafisch ontwerpster Leny Moerkens heeft er dan de tekening bij gemaakt. Dat zat meteen goed. We hopen dat het aanslaat en dat elke Hoogstratenaar toch wel zo’n glas wil (lacht). Voorlopig hebben we 500 liter laten brouwen en hebben we zo’n 500 glazen besteld. We houden er niets aan over, maar dat is onze bedoeling niet. Waarom dan wel ? Uit liefde voor ons stadje? Uit liefde voor ons Trien. En misschien dat we in de toekomst nog wel met iets anders komen. Wie weet.”

Project Katrien is te volgen op Facebook en Instagram. Bestellingen kunnen langs die weg of via projectkatrien@gmail.com gedaan worden. Een bak kost 41 euro, een doos 38,5 euro, een doosje met zes flesjes 11 euro en afhankelijk met één of twee glazen 15 of 18,5 euro. Het bier is binnenkort mogelijk in alle plaatselijke horecazaken en winkels te krijgen.

De Tripel Katrien.
Ton Wiggenraad De Tripel Katrien.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.