'Caseïne' combineert kazen en topgerechten

Erin Elst en Kris Weygers tonen kaasspecialiteiten.
Foto WTW Erin Elst en Kris Weygers tonen kaasspecialiteiten.

Met 'Caseïne' heeft Hoogstraten zijn allereerste conceptstore.Het restaurant wordt gekoppeld aan een kaas-en delicatessenwinkel met topproducten. De gedroomde combinatie voor uitbaterskoppel Kris Weygers (23) en Erin Elst (24). "We willen de sterrenkeuken toegankelijker maken."


Voor de 23-jarige Kris Weygers zijn droom gerealiseerd zag, werkte hij onder meer voor sterrenchef Viki Geunes van restaurant 't Zilte. Kris stond ook aan de vuren bij Helsen in Kasterlee, een zaak die goed scoort in de restaurantgids Gault&Millau. Nu wil het ondernemerskoppel het zelf proberen met een eigen idee.


Chef Kris Weygers presenteert in Caseïne zijn kookkunsten in een gezellige zitruimte. Die is verbonden aan de winkel, waar het koppel ambachtelijke producten verkoopt. "Alles wat we verkopen, hebben we zelf geselecteerd. Elk product draagt ook een eigen verhaal. Onze boter is afkomstig van een boerinnetje in de Ardennen dat maar tien koeien heeft staan. Ze melkt die koeien zelf en rolt eigenhandig de boter. De smaak is uniek en daar willen we voor gaan", zegt Erin.


De naam voor hun zaak vonden Kris en Erin terug in het eiwitdeeltje dat verantwoordelijk is voor kaas, namelijk de caseïne. De twee zijn dan ook constant op zoek naar nieuwigheden, onbekende ingrediënten en originele smaakcombinaties. Die kan je zelf proeven in de gloednieuwe zaak aan Vrijheid 60. "We zijn van dinsdag tot en met zaterdag geopend tussen 9 en 18 uur. In het restaurant kan je à la carte lunchen of gewoon een lekker wijntje bestellen met een kaasplankje erbij. Ik praat ook graag met mensen die ideeën willen opdoen over de bereidingswijze en de ingrediënten van de gerechten. Iedereen is welkom en vragen staat vrij", besluit Kris Weygers. (DVGT)