Verbroederingsrit voor wielertoeristen op paasmaandag

De verbroederingsrit voor de wielertoeristenclubs van Hooglede-Gits heeft een lange traditie en kan telkens op veel volk rekenen. Bovenstaand beeld dateert al van 2011
JVK De verbroederingsrit voor de wielertoeristenclubs van Hooglede-Gits heeft een lange traditie en kan telkens op veel volk rekenen. Bovenstaand beeld dateert al van 2011
Op paasmaandag organiseert de sportdienst van Hooglede naar inmiddels jaarlijkse gewoonte opnieuw een gratis verbroederingsrit voor alle wielertoeristen van de gemeente. Opmerkelijk: dit jaar rijden er ook vijf Australiërs mee.

“Op dit moment hebben we al honderd inschrijvingen”, zegt sportfunctionaris Kristof Devriendt. “We maken samen een lus van zestig kilometer richting Zonnebeke. Leuk om weten is dat we dit jaar ook enkele buitenlandse gasten mogen verwelkomen. Vijf Australische vrienden van Emmanuël Vanderbeke, de uitbater van de sporthal van Gits, zijn toevallig in ons land en die mannen gaan ook mee fietsen. Qua verbroedering kan dat tellen, niet?”

Er wordt op maandag 22 april gestart om 8.30 uur aan ‘t Cringhene in Gits (en dus niet aan De Gulden Zonne in Hooglede zoals via bepaalde kanalen verkeerd meegedeeld). Deelnemers worden er verwacht vanaf 8 uur en kunnen rekenen op een gratis kopje koffie. Inschrijven kan via kristof.devriendt@hooglede.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.