Trucker verliest mest op de rijweg,
maar rijdt gewoon door

De brandweer en enkele gemeentewerkers ruimden de smurrie op.
Hans Verbeke De brandweer en enkele gemeentewerkers ruimden de smurrie op.

De brandweer rukte donderdag kort na de middag uit naar de Brugsesteenweg in Gits. Een vrachtwagen die vanuit de richting van Torhout kwam, had er een lading mest verloren. Dat gebeurde iets na half twee, enkele tientallen meter voor de aansluiting met de N36. De trucker merkte wat er aan de hand was, remde en ging op de pechstrook staan. Vlak daarna echter reed hij weer weg. Een getuige kon echter de nummerplaat noteren zodat het voor de politie een koud kunstje was om de vervuiler te identificeren. De man mag zich aan de factuur van de brandweer verwachten. Die ruimde, samen met enkele gemeentewerkers, de mest op en spoot nadien het wegdek weer proper. Een en ander betekende dat er een tijdlang plaatselijk alleen maar beurtelings verkeer mogelijk was.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Baroen

    Wat vrachtwagens allemaal verliezen en de schade hierdoor aan andere weggebruikers en aan de wegen is niet met een pen te beschrijven. Helaas wordt hiertegen weinig of niet opgetreden. Het begint allemaal met het niet beveiligen van de vracht wegens tijdsdruk en geldgewin.