Ieperstraat serveert voor derde jaar op rij 'Ieperiet'

De befaamde cocktail van de Ieperstraat met de ietwat ongelukkige naam 'Ieperiet' valt in de smaak bij de bewoners.
repro Sam Vanacker De befaamde cocktail van de Ieperstraat met de ietwat ongelukkige naam 'Ieperiet' valt in de smaak bij de bewoners.
De bewoners van de Ieperstraat organiseren op 10 september de derde editie van 'd'Ieperstraatfeesten' op de parking van de Colruyt in Hooglede. Op het programma staan optredens, kinderanimatie, een barbecue en het drankje 'Ieperiet', het zelfgemaakt aperitief van de Ieperstraat. Uitgerekend een rokend gifgroen drankje dat geserveerd wordt met droog ijs. "Niets meer dan een ludiek idee", zegt Kurt De Vuyst van de Ieperstraat.

"Een ongelukkig gekozen naam? Dat denk ik niet. We serveren het aperitief straks voor de derde keer en tot op vandaag hebben we er in ieder geval nog nooit negatieve reacties op gekregen", gaat De Vuyst verder. "In de eerste plaats verwijst de naam uiteraard naar de Ieperstraat en niet naar het mosterdgas. Drie jaar geleden kwam iemand met die naam op de proppen en we vonden het wel ludiek klinken. Het recept? Dat blijft geheim."


Begin juli werd er in Ieper nog een restaurant geopend met de naam 'IeperEat', wat tot een storm van protest leidde in de kattenstad. Het stadsbestuur drong uiteindelijk bij de uitbaters aan om de naam te veranderen. "Ik begrijp dat zoiets in Ieper wat gevoeliger ligt", reageert De Vuyst, die niet op de hoogte was van het verhaal.


"Als wij met ons Ieperiet iemand zouden schofferen, dan zijn we zeker bereid om een andere naam te zoeken, maar we vinden de naam wel goed passen bij onze straat."


"Omdat de opkomst en de vraag de voorbije twee jaar zo groot was, is voor het eerst iedereen welkom op d'Ieperstraatfeesten, ook wie niet in de straat woont", geeft Kurt nog mee.


Een kaartje voor de barbecue (à volonté) kan besteld worden bij Kurt De Vuyst op 0472/42.12. 90 en kost 15 euro. Inclusief een glaasje dampend Ieperiet.


(SVR)