Ga naar de mobiele website
^ Top

"Veel aandacht voor groen"

HOOGLEDE STELT PLANNEN VOOR RECREATIESITE ZOEBER VOOR

Het nieuwe gebouw op speel- en recreatiesite Zoeber in Hooglede zal omgeven zijn door heuveltjes en andere groene elementen.
Foto Robuust Het nieuwe gebouw op speel- en recreatiesite Zoeber in Hooglede zal omgeven zijn door heuveltjes en andere groene elementen.
De plannen van de nieuwe speel- en recreatiesite in Hooglede werden gisterenavond voorgesteld aan de inwoners. Achter zaal Den Akker komt een nieuw gebouw voor de jeugdverenigingen, terwijl het tegelijk het nieuwe kloppende hart van speelplein Zoeber moet worden. Daarna wordt de Akkerstraat afgesloten en wordt ook nog Den Akker aangepakt.

Met 2,5 miljoen euro gaat het om de grootste investering deze legislatuur in Hooglede. Het nieuwe gebouw heeft een oppervlakte van 1.250 vierkante meter, met daarop nog een bovenverdieping van nog eens 600 vierkante meter, nog los van het groendak. Op de benedenverdieping komt een polyvalente zaal, naast lokalen voor de speelpleinwerking. Netjes verdeeld over het gebouw krijgen KLJ, de jongenschiro en de meisjeschiro eigen lokalen, anderhalf keer groter dan wat ze nu hebben. Naast het gebouw komt een berging van containers, verbonden met het hoofdgebouw door een brede luifel, waarin zelfs gaten zitten voor de bomen die er nu al staan. Tegen 2018 moet het gebouw af zijn.

Natuurlijke elementen

"Los daarvan gaan we op basis van de input van de jeugdverenigingen ook de speelsite aanpakken", zegt jeugdschepen Frederik Sap (Open Vld). "Opvallend is de vraag naar meer natuurlijke elementen, zoals heuveltjes, groen en wadi's. De heraanleg van het park staat gepland voor 2019, want als het gebouw af is, moeten eerst de oude chirolokalen nog tegen de vlakte."

Oversteekplaatsen

Een derde element is het afsluiten van de Akkerstraat tussen de Atlantahal en de Ieperstraat. "Daardoor zal alleen nog plaatselijk verkeer in de Akkerstraat mogelijk zijn", weet mobiliteitsschepen Rik Vanwildemeersch (CD&V). "We gaan aan het nieuwe gebouw een kiss & ride-zone aanleggen, net als een paar veilige oversteekplaatsen. Tot slot wordt ook zaal Den Akker geïsoleerd."

Isolatie

"Hoog tijd dat het eens vernieuwd werd", vindt buurman Gabriël Bostoen. "Ik heb hier in de jaren zestig nog aan het oude gebouw helpen metsen. Duur? Tja. De dag van vandaag verbaast me niets meer. Het belangrijkste is dat ze iets doen voor de jeugd. Daar staat volgens mij geen prijs op."


Buurtbewoners Geert Bossu en Hilde Van Driessche zijn minder enthousiast. "Onze glazen staan te trillen in de kast als er een fuif in Den Akker is. En als er geen fuif is, schieten ze ons wel wakker met de vogelschrikkanonnen 's nachts. Onvoorstelbaar hoe weinig respect sommige mensen hebben. Ik hoop van harte dat die isolatie wat uithaalt, want nu is het alsof ze in ons tuinhuis aan het fuiven zijn."



Meld een bug