N-VA wil 'dierenagent' inschakelen

N-VA Holsbeek grijpt Werelddierendag op 4 oktober aan om haar punten rondom dierenwelzijn bekend te maken.
Lijstrekker N-VA Holsbeek Jo Vanmechelen.
Vertommen Lijstrekker N-VA Holsbeek Jo Vanmechelen.

“Nu Vlaanderen een minister voor dierenwelzijn heeft, willen wij met N-VA Holsbeek hier in onze gemeente ook verder op toezien”, zegt lijsttrekker Jo Vanmechelen. “In Holsbeek kan je nu de Vlaamse huisdiersticker verkrijgen en is er een project van zwerfkattensterilisatie opgestart, maar wij willen nog verder gaan." 

Dierenagent

De Holsbeekse N-VA stelt een vijfpuntenplan voorop. "Een doordacht beleid kan enkel gevoerd worden als dierenwelzijn wordt opgenomen binnen de bevoegdheden van een schepen wat nu al het geval is in 170 gemeenten. Vervolgens stellen we binnen de politiezone een 'dierenagent' aan die als eerste aanspreekpunt fungeert voor inwoners die vragen of klachten hebben met betrekking tot dierenwelzijn", klinkt het. "Daarnaast moet iedereen die vuurwerk afsteekt zich afvragen of die enkele knallen nu echt belangrijker zijn dan dierenlevens. Sinds de sluiting van het asiel van Aarschot kampt onze regio met een opvangtekort. We onderzoeken in samenspraak met onze buurtgemeenten waar we best een dierenasiel oprichten. En tot slot moet iedereen van kindsbeen af leren over dieren en respect", zo stellen ze bij N-VA Holsbeek.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.