Charel Cambré brengt eerste strip over Koning Filip uit

Carl 'Charel' Cambré tekende zijn eerste strip over Koning Filip.
Kos Carl 'Charel' Cambré tekende zijn eerste strip over Koning Filip.
Carl 'Charel' Cambré uit Nieuwrode bij Holsbeek kan sinds deze week uitpakken met zijn eerste stripalbum over Koning Filip. 'Filip van België' is net zoals zijn eerdere strips over het koningshuis, de reeks 'Albert & Co' , een verzameling grappige situaties die wekelijks in Story te bewonderen zijn.

De 46-jarige striptekenaar speelt met zijn nieuwste album 'Filip van België: Waar is dat feestje?' handig in op de recente troonswissel in ons koningshuis. "De strip kreeg na zeven albums 'Albert & Co' zo een nieuwe start en in ieder geval heb ik plots een heleboel ideeën voor gags", vertelt Cambré die naast 'Filip van België' ook 'Jump' en 'Amoras' tekent en van opleiding eigenlijk tekenfilmmaker is.

Kos

Hoofdrol voor Koning Filip

"In principe heb ik niet veel aan de strips veranderd, alleen krijgt nu niet Albert maar wel Koning Filip een nadrukkelijke hoofdrol", aldus nog Cambré. "Onze vorst kan dan misschien wel overkomen als een grijze muis, hij is wel de ideale figuur om veel grappen mee te maken. Een leuke anedokte uit het boek is bijvoorbeeld wanneer hij de Rode Duivels op het paleis ontvangt en een aantal hilarische vragen stelt."


'Filip van België 1: Waar is da feestje?' is te koop voor 7,95 euro in de Standaard Boekhandel en de betere stripwinkels en telt in totaal 46 pagina's. (KHK)