Burgemeester viert ambt met volksfeest

WERNER RASKIN WIL IEDEREEN BEDANKEN DIE ZIJN DROOM HIELP TE VERWEZENLIJKEN

Burgemeester Werner Raskin met de affiche voor zijn volksfeest.
Foto Borgerhoff Burgemeester Werner Raskin met de affiche voor zijn volksfeest.
Bijna dertig jaar moest Werner Raskin (52) wachten op de vervulling van zijn ultieme droom, burgemeester worden van Hoeselt. Begin dit jaar was het eindelijk zover en mocht hij de sjerp omgorden. Om dat te vieren, organiseert hij vandaag een groot volksfeest. "Ik ben een volksmens. Zo'n belangrijke gebeurtenis wil ik delen met alle inwoners", aldus Raskin.

De kersverse burgervader heeft niets aan het toeval overgelaten om er een onvergetelijk feest van te maken. "Al een jaar geleden ben ik begonnen met de voorbereidingen. Het wordt geen bal van de burgemeester, maar het wordt echt wel een ongezien feest om iedereen te bedanken", vertelt Raskin, die alles uit zak betaalt.

3.800 uitnodigingen

Dat hij iedereen wil bedanken, bedoelt hij ook letterlijk. Zo stuurde hij naar alle 3.800 huishoudens die Hoeselt telt een persoonlijke uitnodiging om aanwezig te zijn in De Duif in Hoeselt. Ook burgemeesters en mensen uit de omliggende gemeenten worden verwacht op wat hét feest van het jaar moet worden. Zelfs Maria Timmermans, de 90-jarige moeder van de burgemeester, zal present zijn. "Senioren die moeilijk te been zijn en geen auto hebben om zich te verplaatsen, worden door een busje opgehaald en terug naar huis gebracht", zegt Raskin. "Ik leg ook een bus in om mensen, die te diep in het glas gekeken hebben of vinden dat ze na enkele glazen niet meer achter het stuur willen kruipen, veilig naar huis te brengen." Wie z'n jas in de vestiaire achterlaat, betaalt hiervoor 1 euro. "Dat geld gaat naar de drie jeugdbewegingen die actief zijn in de gemeente."

Huwelijksaanzoek

Dat het feest plaatsvindt aan de vooravond van Valentijn is geen toeval. "Voor alle aanwezige vrouwen op het feest heb ik namelijk een attentie in petto", vertelt de burgemeester. "Ik deel geen rode rozen uit. Wat ik geef, moet een verrassing blijven, maar ik kan wel al zeggen dat een speciaal hebbedingetje is." Tegelijk doet ook het gerucht de ronde dat Raskin zijn vriendin ten huwelijk wil vragen die avond. "Ik heb een vriendin inderdaad, die mij langs alle kanten steunt. Of ik haar ga vragen met me te trouwen? Wait and see!", houdt hij de boot af, met een kamerbrede glimlach. Aanzoek of niet, Raskin verzekert ambiance op het volksfeest. Voor de senioren komt Guy Roma optreden. De Vlaamse charmezanger Yves Segers zal de catwalk beklimmen en ambianceband Domino is er als kerst op de taart. Dj Benneth mag dan met een afterparty het feest afsluiten.