Volgende twee weken en in herfstvakantie werken op Biesmanslaan

Op de Albert Biesmanslaan in Hoeilaart is Eandis gisteren gestart met het leggen van een nieuwe elektriciteitsleiding tussen de hoogspanningscabine in de Koldamstraat en de cabine in de Borchvijverweg, en tussen die Borchvijverweg en het kruispunt van de Biesmanslaan met de Caronstraat. Tot vrijdag 13 oktober is er hinder. In de herfstvakantie wordt er opnieuw gewerkt.

De appartementsgebouwen met nummers 22, 22a, 24, 26 en 28 worden eind deze week aangekoppeld op de nieuwe leiding. Ook worden het voetpad en het fietspad tijdelijk hersteld. Van woensdag 4 tot en met maandag 9 oktober legt Eandis ook een nieuwe kabel voor de openbare verlichting tussen de Koldamstraat en de Mariënparking aan. Nadien komen er nieuwe verlichtingspalen.

Omleiding

Tijdens de werkuren (9 tot 18 uur) kan alleen verkeer richting Groenendaal op de Biesmanslaan rijden. Wie naar Overijse wil, moet omrijden via de Caronstraat, de Paul Malustraat en de Koldamstraat. Daar is tijdelijk eenrichtingsverkeer ingevoerd. De bussen van De Lijn volgen dezelfde omleiding.


In de herfstvakantie wordt vervolgens de asfaltlaag vervangen vanop het kruispunt van de Caronstraat met de Biesmanslaan tot net voor het kruispunt met de Koldamstraat. Daardoor wordt het kruispunt Caronstraat-Biesmanslaan, waar ook de noodverbinding van de Watergroep weggehaald wordt, in de herfstvakantie afgesloten voor het verkeer. Er zullen omleidingen ingelegd worden via de Overijsesteenweg in de ene richting en via het traject Rode Kruisstraat-Willem Eggerickxstraat-Henri Caronstraat-Pau in de andere richting. (RDK)