Penningmeester voetbalclub Hoeilaart overvallen: dieven weg met 8.000 euro aan spelerslonen

Willy Stakenborg werd op de parking (links) overvallen.
Foto Lukas Willy Stakenborg werd op de parking (links) overvallen.
Twee mannen hebben donderdagavond Willy Stakenborg, de penningmeester van voetbalclub ERC Hoeilaart, overvallen op de parking van het voetbalcomplex langs de Kapelstraat. Ze gingen met de spelerslonen – zowat 8.000 euro – en de boekhouding aan de haal.

“Ik wandelde rond 20 uur op de parking en liep in de richting van de kantine”, doet Willy Stakenborg het verhaal. “Plots graaiden twee blanke jongemannen – ik schat ze tussen de 25 en de 30 jaar oud – een zak uit mijn handen. Ik zette de achtervolging nog in, maar ze waren al snel spoorloos.”

In de Delhaize-zak zaten de spelerslonen voor de maand januari – goed voor zowat 8.000 euro. “Het lijkt me dat de dieven goed genoeg wisten wat er in de zak zat”, aldus nog Stakenborg, die als vrijwilliger aan de slag is bij ERC Hoeilaart. “Maar behalve het geld namen de overvallers ook de boekhouding van dit jaar mee. Daardoor zal ik helemaal opnieuw moeten beginnen, wat me uiteraard een pak extra werk zal bezorgen.”

De penningmeester liep geen verwondingen op, maar was danig onder de indruk van de feiten. De club diende een klacht in bij de politie en roept getuigen op om iets te melden. Voorzitter Gino Vandervoort vraagt omwonenden ook om uit te kijken naar de Delhaize-zak. Mogelijk gingen de dieven alleen met het geld aan de haal en gooiden ze de boekhouding weg.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Loppem

  Als ge maandelijks met 8000 euro cash over straat loopt dan heeft dat zeker een bijzondere reden ...

 • Jozef Van Schuerbeeck

  Waarom moeten die niet uitbetaalt worden via een overschrijving. Veel veiliger voor hem, maar de fiscus mag blijkbaar niet meekijken.

 • Tina Colpaert

  Hoe dom gewoon overschrijven was te gemakkelijk nee even met 8000euro gaan rondwandelen s avonds??????

 • Bart Mermans

  Wie neemt nu zoveel baar geld mee om uit te betalen? Heden ten dage wordt dit overgeschreven. Ik vermoed dat het geld is dat het daglicht niet mag zien.

 • Willems Jurgen

  Verschrikkelijk voor deze man en de club maar waarom moet een voetballer vandaag nog cash betaald worden kan dit niet gestort worden op zijn rekening zoals elke werknemer?