Gemeente creëert speelruimte in twee Hoeilaartse scholen

Al jaren zijn de Vrije Sint-Clemensschool en Het Groene Dal op zoek naar extra speelruimte en die zal nu eindelijk gecreëerd worden. Naast de Sint-Clemensschool kocht de gemeente inmiddels een stuk grond aan en hetzelfde gebeurt mogelijk eind deze maand voor Het Groene Dal.

Zo'n 700 kinderen zijn gisteren aan het nieuwe schooljaar begonnen in de Sint-Clemensschool. Door het grote aantal leerlingen is er echter een tekort aan speelruimte. "Daardoor moeten we de speeltijden in shiften opsplitsen, wat ervoor zorgt dat er een hele dag lawaai is op school", zegt Marcel Beckers, voorzitter van de school.


Maar nu is er een oplossing in de maak, want de gemeente heeft woensdag een stuk grond van één van de aanpalende eigenaars kunnen verwerven. "We zullen de overeenkomst eind september voorleggen aan de gemeenteraad en hopen dan eigenaar te worden tegen het einde van het jaar", zegt burgemeester Tim Vandenput (Open Vld). "De school zal de gronden gebruiken als extra speelruimte."


Ook Het Groene Dal kampt met plaatsgebrek qua speelruimte. "Maar ook daar zijn we in gesprek met de eigenaars van aanpalende gronden", aldus Vandenput. (RDK)