Eerste fase werken Waversesteenweg loopt uit

Ook volgende week zal de Waversesteenweg in Hoeilaart nog afgesloten zijn. De werken in de steenweg liepen namelijk een week vertraging op door de slechte weersomstandigheden. Pas vanaf maandag 16 oktober zal het verkeer terug door de straat kunnen, zij het over slechts één rijvak.


De vele regen van de voorbije week heeft ervoor gezorgd dat er vertraging is in de eerste fase van de werken in de Waversesteenweg, tussen de Nilleveldstraat en de Schimpstraat. De werkzaamheden hadden eigenlijk gisteren afgerond moeten worden, maar die deadline werd niet gehaald door het slechte weer. Daardoor loopt de eerste fase nog tot volgende week vrijdag en moet het verkeer van en naar Maleizen bijgevolg ook tot dan omrijden via de Joseph Kumpsstraat. Ook de bussen van De Lijn moeten een extra week omrijden.


De tweede fase van de werken start op maandag 16 oktober. Vanaf dan kan het verkeer wel opnieuw door de Waversesteenweg. Er wordt wel met verkeerslichten gewerkt vermits er slechts één rijstrook vrij zal zijn. Die verkeerssituatie blijft tot begin februari volgend jaar gelden.


Het schepencollege benadrukt dat slecht weer de fases opnieuw kan doen uitlopen. (RDK)