Bevoegdheden schepenen verdeeld

Het schepencollege van Hoeilaart bestaat uit vijf Open Vld'ers en één lid van Pro Hoeilaart.
Baert Het schepencollege van Hoeilaart bestaat uit vijf Open Vld'ers en één lid van Pro Hoeilaart.
Nu de nieuwe Hoeilaartse gemeenteraad geïnstalleerd is, zijn ook de bevoegdheden van de schepenen bekend. Het schepencollege bestaat uit vijf leden van Open Vld en één schepen van Pro Hoeilaart.

Tim Vandenput behaalde met Open Vld een absolute meerderheid in Hoeilaart, maar koos er toch voor om met Pro Hoeilaart een coalitie te vormen. Tijdens de voorbije legislatuur werkten beide partijen ook al samen. Vandenput blijft burgemeester. Zijn partijgenoot Steven Coppens wordt voorzitter van de gemeenteraad. Eva De Bleeker (Open Vld) is eerste schepen en krijgt onder meer Sport, Onderwijs, Kinderopvang, Vlaams Karakter, Milieu, Klimaat & Afval en Zorgsite Den Dumberg onder haar hoede. Ook Open Vld’er Joris Pijpen blijft schepen en ontfermt zich onder meer over Toerisme, Lokale Economie, Dierenwelzijn en Communicatie.

Zijn partijgenoot Marc Vanderlinden krijgt Openbare Werken, Wonen, Patrimonium en Begraafplaatsen als bevoegdheden. Pieter Muyldermans van Pro Hoeilaart is nieuw in het schepencollege en is bevoegd voor Mobiliteit, Jeugd, Cultuur, Feestelijkheden, Erfgoed en Participatie. Tot slot neemt Annelies Vanderlinden Welzijn & Sociale Zaken, Seniorenbeleid en Ontwikkelingssamenwerking voor haar rekening. Ze is daarnaast voorzitter van het bijzonder comité van de sociale dienst, het vroegere OCMW.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.