Barst in nieuwe kerkmuur: voetpad afgesloten

De omgeving rond de muur werd afgesloten.
Lukas De omgeving rond de muur werd afgesloten.
In één van de nieuwe muren rond de Sint-Clemenskerk op het Gemeenteplein in Hoeilaart is een grote barst ontdekt. De gemeente sloot het voetpad uit voorzorg af en zal de muur op korte termijn verstevigen. Ondertussen wordt naar een structurele oplossing gezocht.

De barst werd net voor de kerstvakantie ontdekt. “De voorbije dagen werd het probleem nog wat groter, waardoor we beslist hebben om de omgeving van de muur af te sluiten”, zegt schepen van Infrastructuurwerken Marc Vanderlinden (Open Vld). “Er is niet meteen instortingsgevaar, maar we willen het zekere voor het onzekere nemen en willen vermijden dat er brokstukken op voorbijgangers zouden belanden.”

De gemeente gaat zo snel mogelijk verstevigingsankers rond de muur, die vorig jaar gebouwd werd, plaatsen en zal op langere termijn naar een structurele oplossing zoeken. “Ook de exacte oorzaak van de scheur proberen we nog te achterhalen”, aldus nog de schepen. “Het lijkt erop dat de nieuwe muur beschadigd werd doordat de oude muur, die er nog achter staat, wat naar voren kwam.”

De scheur in de nieuwe muur is duidelijk zichtbaar.
Lukas De scheur in de nieuwe muur is duidelijk zichtbaar.

Vorig jaar nog was de kerk maandenlang dicht omdat bestaande scheuren in het gebouw groter waren geworden. Een mogelijk gevolg van de heraanleg van het Gemeenteplein. Dat probleem werd inmiddels tijdelijk opgelost, maar op langere termijn denkt men aan een volledige opknapbeurt van het gebouw.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.