3 miljoen om trekpleister te maken van Zoniënwoud

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) maakt 2,89 miljoen euro vrij om van het Zoniënwoud een echte toeristische trekpleister te maken. De minister mikt op een breed familiepubliek door verschillende speelplekken aan te leggen.

Nadat de provincie, de Vlaamse overheid, het Regionaal Landschap Dijleland en de gemeenten Hoeilaart, Overijse en Sint-Genesius-Rode eerder dit jaar al het project HORIZON+ lanceerden om het Zoniënwoud te laten uitgroeien tot een keurmerk naar het voorbeeld van andere grote natuurparken in binnen- en buitenland, pompt nu ook minister Ben Weyts geld in het Zoniënwoud. De subsidie van bijna 3 miljoen euro komt er om van het natuurgebied nog meer een toeristische trekpleister te maken.


De site Groenendaal wordt ingericht als toegangspoort tot het Zoniënwoud, met onder meer twee uitkijkpunten, een boomtoppenpad en een belevingspad. Daarbij heeft men respect voor de aanwezige flora en fauna. Alle nieuwigheden worden uitgerust met de meest recente technologieën en innovatieve belevingselementen. Er wordt gemikt op een breed familiepubliek, met onder meer enkele bijzondere speelplekken in het bos.


(RDK)