Weer dassen gespot

Recente nachtfoto van een das (bron: Natuurpunt)
RV Recente nachtfoto van een das (bron: Natuurpunt)

Natuurpunt meldt dat er in de regio weer dassen gespot zijn. ‘De Hoegaardse Das is terug, niet het bier maar de echte das. In en om Hoegaarden zijn er al enkele dassen gespot. In de zomer werd een dood dier aangetroffen langsheen de weg in Outgaarden, een verkeersslachtoffer. Maar gelukkig was hij niet alleen. Recent werden er nieuwe beelden gemaakt met speciale nachtcamera’s. Een volwassen dier werd gespot voor de lens. De ‘das’ is de Belgische panda, symboolsoort voor een buitengebied met hoge biodiversiteit, met gevarieerde natuur- en bosgebieden, omgeven door kwaliteitsvol landbouwgebied. Hoegaardse natuurgebieden zoals het Rosdel en de Menevallei bieden veilige kerngebieden en de inspanningen met akkerreservaten en de daaruit vloeiende beheerovereenkomsten ‘akkervogels’ zorgen voor extra voedselaanbod voor het gros van onze typische platteland soorten. Wij hopen alvast op een definitieve terugkeer van de Hoegaardse das “, aldus Pieter Abts van Natuurpunt Hoegaarden.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • rony stokart

    Bij ons thuis komen de das s' avonds bij het avondeten op het terras, slechts een paar meter van ons, de moestuin omwoelen. Dat is dan wel in zuid Toscana... Ook stekelvarkens, weliswaar niet alle dagen, maken er hun opwachting. Zalig !