Proefopstelling voor enkele weken

De proefopstelling aan de hoek van de Zavelkuilstraat – Bleystraat – Altenaken, zal er maar enkele weken blijven. Vermoedelijk komt er een vluchtheuvel in printbeton.

Een onverlaat duwde de stenen al aan de kant
HCH Een onverlaat duwde de stenen al aan de kant

De stenen blokken van de proefopstelling aan de hoek van de Zavelkuilstraat werden al door iemand aan de kant geschoven, zodat fietsers er niet meer doorkunnen, maar dat euvel wordt hersteld. De stenen moeten uiteraard binnen de lijnen blijven. “Het is de bedoeling dit enkele weken te laten staan. Daarna komt er een vluchtheuveltje in Printbeton, in dezelfde stijl als het vluchtheuveltje aan de kruising van de Tramstraat en de Waversesteenweg in Meldert. Landbouwvoertuigen of camions kunnen er wel over, maar auto’s niet. Tot op heden zijn de resultaten bevredigend”, zegt burgemeester Jean-Pierre Taverniers. Deze proefopstelling kwam er om te vermijden dat het verkeer dat uit de Zavelkuilstraat komt, van tennis en hockey, aan te hoge snelheid naar Altenaken zou doorrijden. In de Zavelkuilstraat geldt nochtans zone 30, en de leden van de sportclubs werden verwittigd.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • rony stokart

    Verbalizeren van de 30km/u overtreders kost blijkbaar te veel moeite (en stemmen).