Langs Oorbeek rond om te gaan stemmen

Door de werken van Aquafin is de Sint-Jansstraat ter hoogte van de waterval nog altijd opgebroken en is het gehucht Hoxem nog steeds in twee gedeeld. Dit betekent dat wie achteraan in de Sint-Jansstraat of de Doornestraat woont langs Kumtich en Oorbeek om zal moeten rijden om te gaan stemmen in de sporthal van Hoegaarden.

Het pompstation van Hoxem. De straat blijft afgesloten tijdens de werken
HCH Het pompstation van Hoxem. De straat blijft afgesloten tijdens de werken

Het is in het gehucht Hoxem bijna zoals in de Middeleeuwen, een opsplitsing, op de grens van het vroegere Prinsbisdom Luik en het graafschap Leuven, of recenter nog Hoxem - Hoegaarden en Hoxem - Kumtich, van voor de fusies in 1976. Het pompstation dat het vuile rioolwater van het laagste punt aan de Menebeek of Molenbeek naar het zuiveringsstation moet pompen zit nu al in de grond. “Maar er moeten nog heel wat werken uitgevoerd worden en er komt nog een put bij aan de andere kant. De werken zullen zeker nog tot half december duren”, zegt burgemeester Jean-Pierre Taverniers.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.