1.000 bezoekers voor 30ste Gambrinus ruilbeurs

Voor de 30ste maal werd een internationale ruilbeurs van de Gambrinusclub van België in Hoegaarden georganiseerd, dit het jaar dat de club 40 jaar bestaat. De sporthal van Hoegaarden liep aardig vol met meer dan 1.000 bezoekers en ook buiten op de parking waren er heel wat standen.
Medewerkers van het eerste uur werden gevierd
HCH Medewerkers van het eerste uur werden gevierd

De 30ste beurs werd gesponsord door Alken- Maes, toch opmerkelijk in het bierdorp Hoegaarden, één van de vestigingen van AB InBev. “Wij doen dit nu al van in 2004 toen het toenmalige Interbrew geen interesse meer had in sponsoring van de beurs. Het jaar daarop zouden ze ook aankondigen dat ze uit Hoegaarden wilden verdwijnen. Wij hebben dat toen overgenomen en we gaan dat blijven doen”, aldus Ronny Vergeylen, vertegenwoordiger van Alken-Maes die op de Gambrinusbeurs de mensen op Grimbergen blond en bruin en Hapkin, vergastte. 

Op de beurs werden heel wat mensen in de bloemetjes gezet, omdat ze van bij het begin 30 jaar geleden actief zijn bij de organisatie van de beurs. Opmerkelijk was ook dat er heel wat standhouders buiten stonden met hun artikelen. Zo ook Marc Fricker, uit de Elzas, een Fransman die ondervoorzitter is van een brouwersvereniging in Frankrijk. 

Heel wat mensen hadden een stand buiten zoals Marc Fricker
HCH Heel wat mensen hadden een stand buiten zoals Marc FrickerReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.