VIDEO: Gezin met drie kinderen dakloos na felle woningbrand in Wijtschate

Ouders waren met een van de kinderen voor ingreep naar Brussels ziekenhuis

De woning in de Hollebekestraat ging volledig verloren.
Hans Verbeke De woning in de Hollebekestraat ging volledig verloren.
Een gezin met drie kinderen uit Wijtschate is woensdagvoormiddag alles verloren bij een zware woningbrand. De drie honden van het gezin overleefden het, al ging een van hen in paniek wel op de loop. De andere dieren werden opgevangen bij de buren. Het gezin kan voorlopig terecht bij familie.

Een voorbijganger had rond 10 uur gemerkt dat er rook ontsnapte van onder het dak van een alleenstaande woning in de Hollebekestraat in Wijtschate. Hij sloeg alarm voor een schoorsteenbrand. “Toen we aankwamen, werd al snel duidelijk dat het om een uitslaande brand ging”, zegt woordvoerder Kristof Louagie van de hulpverleningszone Westhoek. “Daarom hebben we onmiddellijk extra manschappen opgeroepen.” De brandweer kon niet verhinderen dat het huis volledig verloren ging, ook al omdat de wind de vlammen aanwakkerde. Alleen de muren staan nog recht, samen met een aangebouwde garage waarin een aftandse Citroën Xsara stond die de eigenaar sinds kort probeert te verkopen via het internet.

Hans Verbeke

Buren vangen honden op

De alleenstaande woning wordt sinds negen maanden gehuurd door Sebastien Garreyn en Isabelle Bogaert. Hij is afkomstig uit het Heuvelland, zij uit het Brusselse. Het koppel woonde vroeger ook in de buurt van de hoofdstad. Samen hebben ze drie kinderen: Lorenzo, Tiziano en Elina. Toen de brand uitbrak, was er echter niemand thuis. De ouders waren naar een Brussels ziekenhuis met een van de kinderen voor een kleine ingreep. Alleen de honden waren thuis. De dieren reageerden bijzonder zenuwachtig op de brand. De buren konden twee honden opvangen. Het derde dier ging op de loop. Tijdens de bluswerken arriveerden de ouders van Isabelle Bogaert in de Hollebekestraat. Ze waren onder de indruk van de verwoesting die ze aantroffen. Het jonge gezin kan voorlopig bij hen terecht, in afwachting van een oplossing op lange termijn.

Hans Verbeke

Oorzaak onbekend

Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid. Door de hevigheid waarmee de vlammen tekeer gingen, kon de brandexpert pas in de late namiddag de woning betreden. Het parket van Ieper heeft nog geen resultaten van het onderzoek, maar vermoedt dat het gaat om een accidentele brand.

Hans VerbekeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.