Verkeersslachtoffer Jorn krijgt applaus tijdens Anderlecht-Mainz

Als alles verloopt volgens plan, wordt vanavond tijdens de Europa League-match tussen Anderlecht en Mainz in de tiende minuut geapplaudisseerd voor Jorn Bertier (20) uit Wijtschate. De nummer tien van voetbalclub Gold Star Voormezele kwam maandagavond om het leven bij een verkeersongeval langs de Armentierseweg in Voormezele. Op weg voor een partijtje minivoetbal raakte hij met z'n wagen van de weg af en botste tegen een boom. De jongeman overleed ter plaatse. "De kans bestaat dat tijdens die minuut van eerbetoon op Anderlecht een foto van Jorn wordt geprojecteerd op groot scherm", zegt Stijn Platteeuw, secretaris van GS Voormezele. Flink wat spelers van de club trekken vanavond naar Anderlecht om deel te nemen aan het eerbetoon. Het ongeval slaat diepe wonden bij de Voormezeelse club. "Uit respect voor Jorn wordt deze week getraind noch gespeeld", zegt Platteeuw. "De wedstrijd tegen Merkem, die zondag op het programma stond, wordt afgelast. We zullen in de plaats aanwezig zijn op het mosselfestijn dat die dag plaatsvindt ten voordele van de club. Het eerste luik van dat mosselfestijn, op zaterdag, gaat evenwel niet door."

(VHS/CDR)

Op de plaats waar Jorn Bertier is verongelukt, staan nu kaarsen en bloemen. Aan de boom hangt een sjaal van Gold Star Voormezele, de ploeg van Jorn.
Hans Verbeke Op de plaats waar Jorn Bertier is verongelukt, staan nu kaarsen en bloemen. Aan de boom hangt een sjaal van Gold Star Voormezele, de ploeg van Jorn.


Video