Vandalen bekladden gloednieuwe begraafplaats

Enkele ‘graffiti-artiesten’ gingen aan de slag op het nieuwe kerkhof.
Alexander Haezebrouck Enkele ‘graffiti-artiesten’ gingen aan de slag op het nieuwe kerkhof.
Vandalen hebben enkele muren van de bezinningsruimte op de gloednieuwe begraafplaats van Kemmel beklad met graffiti. Op drie muren van de bezinningsruimte prijken grote letters. “Dit is schandalig, we hebben klacht ingediend bij de politie”, zegt een boze burgemeester Marc Lewyllie van Heuvelland. 

De vandalenstreek werd zaterdagmorgen vastgesteld. Op drie muren werden met spuitbussen teksten aangebracht. Wat er staat, is niet meteen duidelijk, vermoedelijk gaat het om een andere taal. “Dit getuigt van geen greintje respect”, zegt burgemeester Marc Lewyllie van Heuvelland. “We hebben dan ook klacht ingediend bij de politie maar voorlopig hebben we geen idee wie die muren beklad zou hebben. Het is extra jammer natuurlijk omdat de begraafplaats nog maar pas geopend werd.” Het kerkhof werd eind vorig jaar geopend en kreeg intussen al de award ‘Beste Nieuwe Begraafplaats van Vlaanderen’. De gemeente zal de graffiti zo snel mogelijk proberen te verwijderen. 

Alexander Haezebrouck
Alexander Haezebrouck
Alexander HaezebrouckReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.