Schepenen kennen bevoegdheden

Marc Lewyllie en Wieland De Meyer voor het stadhuis.
Eric Flamand Marc Lewyllie en Wieland De Meyer voor het stadhuis.
De gemeente Heuvelland weet nu ook welke schepen welke bevoegdheid krijgt. “Bij de verdeling wilden we de continuïteit bij de diensten garanderen en tegelijk de juiste man of vrouw op de juiste plaats zetten”, zegt schepen Wieland De Meyer (Gemeentebelangen). 

Burgemeester Marc Lewyllie (Gemeentebelangen) zal zich onder andere  over Personeel en Veiligheid buigen. Wieland De Meyer neemt Financiën, Vrije tijd, Vergunningen en Inspraak voor zijn rekening. Jean-Pierre Geelhand De Merxem krijgt Duurzaamheid, Burgerzaken, Landbouw en Groen en Toerisme. Sociale Zaken, Welzijn en Huisvesting zijn voor Hilde Stragier en Dirk Baekelandt doet Openbare Werken en Technische Dienst. 

Na twee jaar wordt De Meyer burgemeester en neemt hij de bevoegdheden van Lewyllie over. Op dat moment wordt Bart Vanacker schepen van Vrije Tijd, Toerisme en Duurzaamheid. In de overgang zal Bart ook al mee de bevoegdheid Toerisme opnemen samen met Jean-Pierre. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.