Oppositielid zwaait met 750 euro cash op gemeenteraad

Het onderwerp van de discussie: de nieuwe asfaltlaag in de Reningelststraat. "Onaanvaardbaar dat de gemeente voor 140 meter gewestweg zo'n 47.000 euro betaalt", zegt Vandewynckel.
Eric Flamand Het onderwerp van de discussie: de nieuwe asfaltlaag in de Reningelststraat. "Onaanvaardbaar dat de gemeente voor 140 meter gewestweg zo'n 47.000 euro betaalt", zegt Vandewynckel.
Een oppositieraadslid dat tijdens de gemeenteraad zwaait met 750 euro cash, allemaal in biljetten van 50 euro. Dat opmerkelijke tafereel speelde zich maandagavond in Heuvelland af.

Geert Vandewynckel (HEUVELLAND) trok tijdens de vragenronde zo de aandacht, omdat de gemeente zelf heeft opgedraaid voor het verwijderen van de kasseien in de Reningelststraat in Kemmel. Dat gebeurde na klachten en sinds vorige week ligt er een asfaltlaag. Deze straat is geen gemeenteweg, maar behoort toe aan het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid. "Dat de gemeente voor een strook van 140 meter gewestweg zo'n 47.000 euro betaalt, vind ik onaanvaardbaar", aldus oppositieraadslid en gewezen schepen Geert Vandewynckel. "Het was veel beter geweest om dat geld te verdelen onder de pakweg zestig bewoners van het woonzorgcentrum Sint-Medard in Wijtschate."

Geert Vandewynckel.
Eric Flamand Geert Vandewynckel.

Afgehaald bij bank

Eigenlijk had Vandewynckel de 750 euro cash - échte briefjes - willen overhandigen aan OCMW-voorzitter Ward Dierickx (N-VA), maar hij was niet op de zitting. "Ik heb dat geld afgehaald bij de bank en had het echt aan de OCMW-voorzitter willen overhandigen", reageerde Geert Vandewynckel gisteren. "Het zou dan aan hem zijn om iets met het geld te doen. Nu, ik ben de eerste om toe te geven dat de meerderheid ook positieve dingen doet. Maar dus niet de Reningelststraat."


Eerste schepen Wieland De Meyer (Gemeentebelangen) denkt er het zijne van. "De fout is gemaakt in de vorige legislatuur bij de aanleg in kasseien", zegt hij. "Dat het geld nu wordt gelinkt aan Sint-Medard, vind ik bij het haar getrokken." (DBEW)