Geert Vandewynckel opnieuw kandidaat gemeenteraads-verkiezingen

Geert Vandewynckel (44) stelt zich dan toch opnieuw kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen. "Het zal niet gemakkelijk zijn, maar als je niets doet, gebeurt er ook niets", klinkt het.


Vandewynckel zit al 24 jaar in de gemeenteraad van Heuvelland. Hij begon bij de toenmalige CVP. In 2000 werd hij voor die partij schepen, iets wat hij twaalf jaar bleef. In 2012 besliste Geert om een nieuwe partij op te richten, Heuvelland. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen behaalde zijn partij een zetel. "En dat is ook nu weer de bedoeling", klinkt het.


"Ik heb nog geen volledige lijst. Ik ben daar de laatste jaren ook minder mee bezig geweest, wegens te drukke beroepsactiviteiten." De gewezen schepen wil echter een positieve bijdrage leveren aan zijn gemeente.


"Onze slogan is 'Thuis in Heuvelland' en we zouden graag hebben dat iedereen zich hier ook thuisvoelt, want het is een mooie gemeente. Tot nu is ze echter een beetje te veel als een bedrijf bestuurd, met veel weliswaar noodzakelijke besparingen. Nu is het echter tijd om weer iets meer voor de mensen te doen."


(CMW)