Eerste spadesteek voor minicamping De Bosgeus

De gedeputeerden van de provincie geven de eerste spadesteek.
Eric Flamand De gedeputeerden van de provincie geven de eerste spadesteek.
Op het domein van het jeugdverblijf De Bosgeus in Nieuwkerke (Heuvelland) is zaterdag het startschot gegeven voor de aanleg van een kwalitatieve minicamping. De provincie West-Vlaanderen ondersteunt het project in het kader van ‘Logies van de toekomst’. 

Met de minicamping komt De Bosgeus tegemoet aan de vraag van families en individuele bezoekers om te overnachten op het groen domein. Sabien Lahaye-Battheu, kersvers gedeputeerde van toerisme gaf samen met de schepenen De Meyer en Geelhand de Merxem de eerste spadesteek. “Het is belangrijk dat de West-Vlaamse logiesector ten volle de kaart trekt van innovatie en diversificatie”, aldus Lahaye-Battheu. 

Kleinschalige camping

Jeugdverblijf De Bosgeus beschikt momenteel over slaapzalen voor groepen en een aantal trekkershutten. Steeds vaker vragen individuele toeristen en gezinnen om op het domein hun tent te mogen neerpoten. Om aan die vraag tegemoet te komen, legt De Bosgeus een kleinschalige camping aan met negen plaatsen voor tenten en kampeerauto’s. Ook een nieuw sanitair blok wordt voorzien. Ideaal voor families en kleine groepjes.

De Bosgeus krijgt voor de aanlag van de minicamping en het sanitaire blok een provinciale subsidie van 20.000  euro en dit binnen het thema kwaliteitsvol kamperen. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Katrien Verzele

    Mag men ook met een trekcaravan komen ?