Zevenduizend bezoekers bewonderen kasteel Vogelsanck

1.875 mensen mochten het kasteel van binnen zien. Maar daarvoor moesten ze wel even wachten.
TONY VAN GALEN 1.875 mensen mochten het kasteel van binnen zien. Maar daarvoor moesten ze wel even wachten.
Maar liefst 7.000 bezoekers heeft kasteel Vogelsanck gisteren over de vloer gehad. Voor het eerst in jaren stelde baron de Villenfagne zijn parchtige domein én woning nog eens open voor het grote publiek.

Al om 8 uur 's morgens stonden zo'n 500 enthousiastelingen voor de deur. "Zo'n groot succes hadden we absoluut niet verwacht", vertelt de baron. "Ondanks een hevige stortbui hebben de mensen zich goed geamuseerd. We hadden gecommuniceerd dat er maar 1.000 mensen het kasteel mochten betreden, maar we hadden zelf op 2.000 mensen gerekend. Uiteindelijk hebben 1.875 mensen, waaronder héél wat kinderen, het kasteel van binnen mogen bewonderen."


Op het domein zelf konden bezoekers boottochten maken op het water of meevliegen met een helikopter. Ook de uitzonderlijke boomgaard viel in smaak, net zoals de paardenstallen. Zal de familie het kasteel nu regelmatig openstellen? "Dat valt nog af te wachten. We gaan eerst alles eens evalueren. Er komt toch héél wat bij kijken, 7.000 mensen over de vloer krijgen, bijna letterlijk. Maar we hebben er in elk geval van genoten." (MMM)

TONY VAN GALEN