Twintiger vergrijpt zich aan zeven mannen en riskeert nu celstraf met uitstel

Beklaagde riskeert een celstraf met uitstel
Mine Dalemans Beklaagde riskeert een celstraf met uitstel
Een man uit Heusden-Zolder (24) heeft zich de afgelopen jaren vergrepen aan zeven andere mannen, waaronder drie minderjarigen. “Hij vroeg in jeugdhuizen aan jongens of ze sigaretten bij zich hadden en betastte hen vervolgens tijdens een zogenaamde controle”, aldus de procureur, die een celstraf met uitstel vorderde.

“Beklaagde is seksueel aangetrokken tot jonge mannen. Het stopt niet bij omhelzen en knuffelen, want op 6 april 2016 hoorde een moeder haar zoon vertellen dat beklaagde een hand in zijn broek had gestopt”, aldus het openbaar ministerie. “Hij probeerde hem ook in bed te krijgen, vroeg hem zijn ogen te sluiten, stelde voor samen porno te kijken en bedreigde hem als hij er iets over zou zeggen. Bovendien had hij foto’s van jonge mannen in zijn bezit en speelde hij volgens zijn zusje graag ‘gezinnetje’ met de slachtoffers. Er is geen enkel schuldinzicht, daarom vraag ik een celstraf van drie jaar met uitstel en het verbod op het uitoefenen van activiteiten met minderjarigen.”

Volgens Victor Engelen, de advocaat van de burgerlijke partijen, begrijpt beklaagde nog steeds niet dat hij dingen doet die niet door de beugel kunnen. “Mensen die klacht indienen, worden door hem en zijn familie gezien als misdadigers. Een van de slachtoffers heeft het moeilijk op school, voor hem vraag ik een deskundige. Voor een andere man, die intussen meerderjarig is, vraag ik 1.500 euro morele schadevergoeding.” 

Bij de verdediging werd verduidelijkt dat de psychologische opvolging van beklaagde moeizaam verloopt. “Het is geen wolf in een schaapskleren”, aldus meester Ludo Vanoppen. “Ik vraag de verplichte begeleiding van mijn cliënt.” Vonnis op 3 januari.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.