Everzwijn veroorzaakt ongeval op E314 in Zolder

Illustratiebeeld.
ANP XTRA Illustratiebeeld.
Een aanrijding met een everzwijn ter hoogte van Zolder heeft woensdagmorgen enige verkeershinder veroorzaakt op de E314 richting Lummen. Rond 8 uur kwam een voertuig in aanrijding met een jong everzwijn. Door het ongeval raakte de linkerrijstrook versperd in de richting van Leuven. Het verkeersongeval was snel afgehandeld, en voor 9 uur was de autosnelweg weer vrijgemaakt.

Er vielen geen gewonden. Het gaat voor de tweede dag op rij om een ongeval in Limburg waarbij een everzwijn betrokken was. Dinsdag nog werd een fietser op het domein van Bokrijk aangevallen door een everzwijn. De man werd gewond afgevoerd met snijwonden aan de benen. “Dat beest kwam op mij afgestormd, ik had geen tijd om te vluchten”, vertelde het slachtoffer.

Volgens de Limburgse wegpolitie zijn incidenten met everzwijnen in die zone schering en inslag. De snelweg loopt daar immers door natuurgebied.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karine Roeland

  Jan Mattheussen, mensen nemen het leefgebied van de dieren in. Wie was er het eerst: de dieren of de mensen? Vroeger waren er nog bossen waar de dieren leefden, nu bouwt men alles vol of trekt men er een weg door.

 • Frans Peeters

  Kunnen stoppen!!! Heb op een avond't 10 wildvarkens in Hengelhoef voor mij gekregen en die waren even vlug verdwenen. Net als gisteren er ook bij een fietser, nu blijkt dat het dier eerder door jagers was aangeschoten. Hopelijk krijgen die de rekening voor on-verantwoordt jagen en niet de ziekenkas

 • Dirk De Beuckelaer

  In België heeft men nog nooit gehoord van afrastering? Zoals in Duitsland en Nederland ter bescherming van de natuur en weggebruiker.

 • jean albert

  die everzwijnen horen al lang hier niet meer thuis. juist zoals de wolf. ze maken veel schade ( mensen en schapen aanvallen). wie vergoed dat ? niemand dus. bijgevolg afschieten die dieren.

 • Jan Mattheussen

  Johan Van den Bergh, Zou je niet beter schrijven zolang de dieren het leefgebied van de mensen innemen dit vaker zal gebeuren?