Open Vld haalt absolute meerderheid

Johan Van Tittelboom blijft burgemeester.
Wannes Nimmegeers Johan Van Tittelboom blijft burgemeester.
In Herzele gaat Open Vld lopen met een winst van vier zetels. Met 13 op 25 zetels halen de liberalen er de absolute meerderheid. Toch vormt Open Vld een coalitie met CD&V. "Zij zijn de tweede partij in Herzele en leveren één schepen", zegt burgemeester Johan Van Tittelboom.

Johan Van Tittelboom noemt de score van Open Vld een onverhoopt succes. Zijn partij strandt op 43,9% en haalt bijna 11% meer dan zes jaar geleden. "Een teken dat onze inwoners tevreden zijn ondanks de felle kritiek die we kregen van de oppositie", reageert Van Tittelboom. De liberalen kunnen alleen besturen maar opteren voor een stevige meerderheid. Ze verkiezen daarvoor CD&V boven huidig coalitiepartner N-VA. "CD&V is met vijf zetels de tweede partij. Vandaar ook onze keuze." N-VA verliest één zetel en blijft steken op drie. De socialisten gaan van drie naar twee zetels en LEEF!-Groen wint een zetel en komt op twee.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.