Nog slechts drie maximumsnelheden vanaf 7 januari

Op alle Herzeelse wegen gelden vanaf 7 januari slechts drie maximumsnelheden.
Frank Eeckhout Op alle Herzeelse wegen gelden vanaf 7 januari slechts drie maximumsnelheden.
Op alle Herzeelse wegen gelden vanaf 7 januari nog slechts drie maximumsnelheden: 20, 30 of 50 km per uur.

“Het wordt even aanpassen voor de automobilisten, maar dankzij deze nieuwe maatregel wordt Herzele opnieuw een stuk veiliger voor alle weggebruikers”, zegt schepen van Mobiliteit Jan Van Damme (Open Vld). Deze nieuwe regels worden aangeduid op grote informatieborden op de invalswegen van de gemeente en aan de hand van zoneborden bij het in- en uitrijden van een bepaalde snelheidszone. De gemeenteraad keurde het  januarizonaal snelheidsplan ondertussen goed. Vanaf  gelden in politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem uniforme snelheidsregel.

Het principe is eenvoudig: eens een bestuurder een zonebord passeert, houdt de bestuurder zich aan de snelheid die erop aangegeven staat (30 of 50 kilometer per uur) tot wanneer hij/zij een nieuw bord tegenkomt dat aangeeft dat hij/zij in een andere zone binnenrijdt met een andere maximum snelheid, of tot wanneer de bestuurder een verkeersbord tegenkomt dat aangeeft dat hij/zij een woonerf binnenrijdt (20 kilometer per uur). 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Johan Woumans

    Indien deze beperkingen irrealistisch zijn zoals bijv. tussen St Antelinks en Woubrechtegem,( de wielertoeristen zullen je langs rechts voorbij steken op het fietspad) is dit een maat voor niets. By the way, ik woon op de St Antelinksstraat, en ben dus niet zo hypocriet om enkel maar te klagen dat er in je eigen straat te snel wordt gereden, maar dan nadien de regels aan je laars te lappen wanneer je ergens anders rijdt.

  • Rudy De Beer

    Een zeer goede maatregel. Want in sommige straten wordt er snel gereden. Ik geef een voorbeeld; In de Trotstraat is de snelheid van sommige auto's ontoelaatbaar.

  • gustaaf Van Bever

    Eindelijk , en hopelijk eerbiedigen alle bestuurders de nieuwe, mijn inziens nodige maatregelen om de bewoonde zone's veiliger en gezonder te houden , Een zeer goede beslissing . Want bv de Provincieweg werd stilaan een snel-weg ..