Leerlingen VBS Sint-Katrien naar de stembus

De leerlingen van VBS Sint-Katrien trokken vrijdag al naar de stembus.
Frank Eeckhout De leerlingen van VBS Sint-Katrien trokken vrijdag al naar de stembus.
Niet alleen politici hebben last van verkiezingskoorts, ook de kinderen van vrije basisschool Sint-Katrien hadden last van verkiezingsstress. Zij trokken vrijdag al naar de stembus.

In VBS Sint-Katrien in Steenhuize-Wijnhuize kozen de kinderen vrijdag een leerlingenraad. "Elke leerling is kandidaat en per klas worden twee vertegenwoordigers gekozen. Zij zullen de leerlingen vertegenwoordigen en om raad worden gevraagd wanneer bepaalde beslissingen worden genomen op school", zegt directeur Maarten De Boe.

Tijdens de lessen kregen de leerlingen te horen hoe een gemeenteraadsverkiezing in zijn werk gaat, wat het verschil is tussen een lijst- en naamstem en hoe je geldig moet stemmen. De leerlingen kregen ook allemaal een oproepingsbrief. "De kandidaten voerden ook campagne. Ze ontwierpen allemaal hun eigen affiche en tijdens de speeltijd spraken ze vol overtuiging de andere leerlingen aan in de hoop hun stem te bemachtigen. Allemaal hebben ze eigen flyers gemaakt. Zondag vinden de lokale en provinciale verkiezingen plaats in VBS Sint-Katrien. Het was dan ook voor de leerlingen leuk om in het verkiezingslokaal met echte stemhokjes hun stem te mogen uit brengen", aldus de directeur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.