Harbalorifa en Torengalm brengen hulde aan slachtoffers Eerste Wereldoorlog

De acteurs geven drie weken het beste van zichzelf.
Frank Eeckhout De acteurs geven drie weken het beste van zichzelf.
Theater Harbalorifa en Toneelgroep Torengalm brengen samen een voorstelling waarin hulde wordt gebracht aan de vele gewone mannen en vrouwen die het slachtoffer werden van de Groote Oorlog.

Het wordt een luchtig verhaal over hoe een regiment soldaten tegen de achtergrond van de oorlog toch probeert om iets van de situatie te maken. Ze besluiten een toneel op te voeren om de sfeer wat op te krikken. Wanneer een Joodse krijgsgevangene miraculeus weigert te sterven, krijgt alles plots een heel andere wending.

Bezieler, regisseur en tekstbewerker van het project is Herzelenaar Hugo De Cock. De muziek werd gemaakt door Herzelenaar Jorrit Collyns. De leerlingen van het Atheneum Herzele bouwden het decor. De speeldata zijn vrijdagen 16 en 23 november telkens om 20 uur, zaterdagen 10, 17 en 24 november telkens om 20 uur en zondagen 11 en 18 november om 15 uur. De voorstellingen vinden plaats in CC De Steenoven.

Tickets kosten 15 euro (9 euro tot 12 jaar) en kunnen besteld worden via www.torengalm.be en www.harbalorifa.be of op het nummer 0495/30.43.87. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.