Handelcentrum heeft zuurstof nodig

"De Groenlaan heeft een make-over nodig", zegt Filip De Bodt.
Frank Eeckhout "De Groenlaan heeft een make-over nodig", zegt Filip De Bodt.

Het handelscentrum van Herzele kan een zuurstofinjectie gebruiken. "Voor Open Vld is de opwaardering van een centrum een prioriteit in de volgende legislatuur", belooft Johan Van Tittelboom(Open Vld).

De studie om het handelscentrum van Herzele aantrekkelijker te maken ligt klaar. "Samen met handelaars en bewoners moet we in de volgende legislatuur een goed plan uitwerken. Ons centrum verdient immers meer handels- en horecazaken. Het gemeentebestuur kan daarin een belangrijke rol spelen. Een juiste invulling geven aan het schepenhius, kan een eerste stap zijn", meent Johan Van Tittelboom.

Volgens N-VA moet de gemeente een veel grotere en veel actievere rol spelen in het promoten, ondersteunen en verder uitbouwen van het bestaande aanbod aan toerisme en horeca. "Streekproducten zijn de sleutel voor een goed toeristisch beleid, samen met onze bezienswaardigheden. ook onze horeca verdient beter. Het lokale economisch beleid heeft onder Open Vld-bestuur gefaald over de ganse lijn met 18 jaar stilstand en bijzonder ontevreden handelaars en zelfstandige ondernemers tot gevolg. Ik heb met Timothy Desmet, zelf een succesvolle ondernemer en professor aan de VUB, de expertise binnengehaald om de verandering te brengen die Herzele broodnodig heeft", zegt Toon De Bock.

Ook Filip De Bodt van LEEF!-Groen vindt dat de vorige gemeentebesturen de handelaars in het centrum veel te weinig heeft ondersteund. "Zij bleven steken in plannen en beloften. Het nieuwe gemeentebestuur moet in overleg gaan met alle bewoners en handelaars. Evenementen moeten samen gepland worden. De gemeente moet geen cafés gaan huren of zelf beginnen, maar kan de bestaande initiatieven (ook financieel) steunen. De Groenlaan verdient een make-over zoals in de naburige gemeenten gebeurd is. Dat moet geen miljoenen kosten. Het inrichten van een toegankelijk woonerf kan voor een pleingevoel zorgen waarbij men tijdens het winkelen niet meer de benen van onder het lijf gereden wordt en er ruimte komt voor terrassen, fietsers en wandelaars. Er worden op dit vlak veel plannen gemaakt, maar er werd tot nu toe niets mee gedaan."
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • rosita pernet

    goed bestuur is alle deelgemeenten evenredig behandelen