Bibliotheek heeft eigen Fablab, of moeten we Fablib zeggen?

Enkele leerlingen kregen al uitleg over het Fablib.
Frank Eeckhout Enkele leerlingen kregen al uitleg over het Fablib.
De bibliotheek in de Herzeelse Wattenfabriek beschikt sinds kort over een eigen Fablab: het Fablib (fablab in de bib). “Ons Fablib staat open voor iedereen die ouder is dan tien jaar", zegt schepen van Cultuur Heidi Knop (Open Vld).

Een Fablab is een ‘maakplaats’ waar je kan gebruikmaken van machines om jouw ideeën in werkelijkheid om te zetten. Het staat open voor creatievelingen of nieuwsgierigen die op zoek zijn naar de gepaste machines om een project uit te werken. “Momenteel bestaat het Fablib uit een 3D-printer, vinylcutter, naaimachine, samlabs en microbits”, zegt schepen Heidi Knop. “Er zijn ook enkele pc’s. De nodige verbruiksmaterialen, zoals vinyl, flockfolie, filament voor 3D-printer,... zijn aan de balie te koop. Je mag uiteraard ook je eigen laptop en materialen meebrengen. Elke woensdagnamiddag tussen 13 en 16 uur kan je gratis in het Fablib terecht. Wie jonger is dan 10 jaar moet wel een begeleider meebrengen", geeft de schepen nog mee.

Enkele leerlingen kregen al uitleg over het Fablib.
Frank Eeckhout Enkele leerlingen kregen al uitleg over het Fablib.
Het materiaal is te koop aan de balie.
Frank Eeckhout Het materiaal is te koop aan de balie.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.