Kandidaten verkiezingen bezorgen
persoonlijk de kiesbrieven aan huis

Normaal worden de kiesbrieven per post opgestuurd, maar niet in de kleinste gemeente van het land. Daar gaan de kandidaten op ronde langs de 85 inwoners. "In groep trekken we langs de 38 huizen", zegt Tanja Bellefroid, de enige vrouwelijke schepen in taalgrensgemeente Herstappe.

Na de laatste gemeenteraad voor de verkiezingen van 14 oktober reed algemeen-directeur Ivo Carlens met zijn auto rond in het dorp. Burgemeester Claudy Prosmans, schepen Tanja Bellefroid en OCMW-Voorzitter Mariëlla Creten belden aan of staken de brief in de brievenbus. "Zo zijn we zeker dat de 72 kiesgerechtigden hun brief krijgen. En bovendien vergeten we op die manier niemand", zegt de schepen. "De briefbedeling is de afsluiter van een goede samenwerking de voorbije legislatuur. Op ronde tonen we dat we een team zijn, ook al voel je de spanningen toenemen."

Bestaat er dan geen kans op beïnvloeding? "Daar is geen sprake van", verzekert Tanja Bellefroid. "Overigens bestaat de groep die de brieven bedeelt uit leden van de twee partijen die meedoen aan de verkiezingen."
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.