Politie klist inbrekersduo

Illustratiebeeld.
JHM Illustratiebeeld.
De lokale politie Zuiderkempen heeft dinsdagavond twee Kosovaren opgepakt die vermoedelijk in verband gebracht kunnen worden met verschillende inbraken. Op last van het parket werden de verdachten weer vrijgelaten, maar het onderzoek wordt verdergezet.

Politie Zuiderkempen is tijdens de wintermaanden bijzonder op zijn hoede voor inbrekers die actief zijn op het grondgebied. Er worden daarom extra manschappen ingezet die extra patrouilleren en onderzoeksdaden verrichten.

Dat leidde gisteren, dinsdag, tot succes. Om 20.17 uur onderschepte een politieploeg op de Westerlosesteenweg in Herselt een Duits voertuig. In het voertuig werden twee Kosovaren aangetroffen van 35 en 38 jaar oud en tevens vond de politieploeg schroevendraaiers, een hamer en een bivakmuts. 

Het duo werd gearresteerd door de politie en kan vermoedelijk in verband gebracht worden met inbraken in de politiezones Kempenland, Beringen-Ham-Tessenderlo en Regio Turnhout. De verdachten werden op last van het parket vrijgelaten. Het onderzoek wordt verdergezet. Ook werd lastens één van de verdachten een proces-verbaal voor verboden wapendracht opgesteld voor een houten knuppel die hij op de achterbank van zijn auto liggen had.

De politie Zuiderkempen vraagt haar inwoners om tijdens deze grauwe wintermaanden extra alert te zijn en iedere verdachte handeling te melden aan de lokale politie via de politiecentrale 101.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marcel van den Dijck

    Erg motiverend voor de politie deze beslissing van het parket,de daders kunnen gewoon verder inbreken met opgestoken middelvinger naar de ordehandhavers. Man man toch,wat een land!!!

  • Rosa Cockx

    Politie doet zo haar best om die mannen op te pakken en parket laat ze vrij???