Urbanus tekent (letterlijk) voor veilige schoolomgeving

In het bijzijn van burgemeester Kris Poelaert en enkele leerlingen onthult de komiek het verkeersbord aan De Regenboog.
Mozkito In het bijzijn van burgemeester Kris Poelaert en enkele leerlingen onthult de komiek het verkeersbord aan De Regenboog.
Binnenkort zal elke schoolomgeving in Herne verkeersborden van de hand van Urbanus krijgen. Het eerste exemplaar werd gisteren onthuld aan De Regenboog in Herfelingen.

Op de verkeersborden staan de figuurtjes Mieleke en Melleke Mol, getekend door komiek Urbanus uit Tollembeek. De borden wijzen weggebruikers erop dat ze in een schoolomgeving zijn, en hun snelheid dus moeten aanpassen. En ze leiden kinderen ook meteen naar het zebrapad.


Het concept werd overgenomen van buurgemeente Galmaarden, waar Mieleke en Melleke Mol al langer het straatbeeld sieren. "Uit metingen blijkt dat veel bestuurders zich niet aan de snelheidsbeperkingen rond scholen houden", zegt burgemeester Kris Poelaert (CD&V). "Daarom komt de gemeente nu tegemoet aan de wensen van het oudercomité. We willen het rijgedrag van weggebruikers veranderen. In totaal komen er tien borden in het straatbeeld te staan, telkens aan scholen."


Urbanus onthulde zelf het eerste verkeersbord, dat neergepoot werd aan basisschool De Regenboog in Herfelingen. Daarna bracht hij ook de school zelf een bezoekje. En daar kregen de kinderen uiteraard een handtekening van de bekendste inwoner van het Pajottenland. (MEN)

Nog even handtekeningen uitdelen aan de leerlingen? Dat doet Urbanus met de glimlach.
Mozkito Nog even handtekeningen uitdelen aan de leerlingen? Dat doet Urbanus met de glimlach.