Telefoonoplichter aan het werk in Herne

Illustratiebeeld
thinkstock Illustratiebeeld
Politie en burgemeester waarschuwen voor een oplichter die mensen opbelt, zich uitgeeft als advocaat en hen zogezegd 400 euro wil terugstorten. Momenteel zou al een persoon in de val gelopen zijn. De politie is een onderzoek gestart.

Verschillende inwoners van Herne zouden vandaag telefoon gekregen hebben van de man. “Het gaat om een Franstalige welbespraakte man die zich uitgeeft als advocaat”, zegt commissaris Serge Roelens van de politiezone Pajottenland. “Hij is zeer opdringerig, maar tegelijkertijd komt hij ook zeer overtuigend over. De man geef slachtoffers mee dat ze geld kunnen terugkrijgen en vraagt hiervoor bankgegevens en de code die afkomstig is van de elektronische kaartlezer. Momenteel hebben wij weet van een feit waarbij het lukte en twee pogingen.”

De politie roept op tot waakzaamheid. “Geef in geen geval informatie via de telefoon door”, gaat het verder. “Als u de man aan de lijn krijgt legt u best onmiddellijk af en mag u ons eventueel verwittigen. We gaan ook via het buurtinformatienetwerk een waarschuwing uitsturen.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christian Thiels

    Geef nooit geen codes door aub!! Ze doen dit via messenger ook, ze sturen je een bericht dat je een grote som geld gaat erven maar alles gebeurt via een Notaris zogezegd. Geld aftroggelaars komen meer en meer voor via sociaal media en ook via emails. Goed kijken naar de afzender is de boodschaap ze handelen vanuit het buitenland.