Café zkt. naam

Kathleen (l.), hier nog achter de tapkranen van haar huidige zaak in Herne, zoekt een naam voor haar nieuwe café in Tollembeek (r.).
Colpaert Kathleen (l.), hier nog achter de tapkranen van haar huidige zaak in Herne, zoekt een naam voor haar nieuwe café in Tollembeek (r.).
Kathleen Joris (50) ruilt haar café Moonlight in Herne voor een nieuwe zaak in Tollembeek. Klanten mogen alvast helpen bij het zoeken naar een geschikte naam.

Een datum heeft ze nog niet, maar vermoedelijk sluit Kathleen de deuren van café Moonlight, in de Kerkstraat in Herne, ergens rond Kerstmis. "Ik sta hier nu al negen jaar achter de tapkranen", vertelt ze. "Maar plots kwam er een handelspand vrij in het centrum van Tollembeek (een voormalige broodjeszaak, red.), en ik heb niet getwijfeld." Aan ervaring alvast geen gebrek, want naast café Moonlight stond Kathleen ook al 21 jaar achter de toog van café La Luna in Galmaarden. Haar moeder had ook jarenlang een café ter hoogte van het station van Tollembeek. "De huurtermijn in Herne was afgelopen en mijn roots liggen in Tollembeek, dus dit is een mooie kans", klinkt het nog.


Intussen zijn de werken al gestart om van de broodjeszaak een café te maken. "Maar ik ben vooral nog op zoek naar een naam", aldus Kathleen. "Daarom heb ik op de toog van café Moonlight een doos geplaatst waar klanten een suggestie in kunnen droppen. Al vallen er geen prijzen te winnen. (lacht)"


Kathleen hoopt haar nieuwe café over een tweetal maanden te kunnen openen. (MCT)

Colpaert