Indianenliefhebber krijgt celstraf van 18 maanden met uitstel

De beklaagde na zijn veroordeling voor de poging tot doodslag.
Karolien Coenen De beklaagde na zijn veroordeling voor de poging tot doodslag.
Alain B. (56) uit Schulden (Herk-de-Stad) zit momenteel in de Leuvense gevangenis omwille van dubbele poging tot doodslag op zijn ex-vrouw en diens zus. Toch krijgt hij nog een bijkomende celstraf van achttien maanden met uitstel, omdat hij in de periode voor zijn vonnis tal van bedreigingen uitte aan het adres van zijn ex-vrouw en een vriend des huizes.

In november 2014 stak Alain B. zijn ex-vrouw neer met zeven messteken in haar woning in de Tichelstraat in Schulen. Haar zus werd geraakt in de borststreek en hals en verloor 2,5 liter bloed. Omdat zij net aan het bellen was, kon men aan de andere kant van de lijn het drama volgen en was de politie er snel bij. Het scheelde volgens de procureur niet veel of er waren twee dodelijke slachtoffers gevallen.


De poging tot doodslag kwam niet geheel onverwacht. In elf jaar tijd noteerde de politie van Herk-de-Stad ongeveer 250 klachten in het gezin. Ook na de steekpartij liep het weer mis. Na een periode in voorhechtenis kwam de man onder voorwaarden vrij. Tussen 19 december 2015 en 6 maart 2016 uitte hij bedreigingen aan het adres van de vrouw en zei hij haar dat ze een volgende keer niet meer zou overleven. Volgens meester Bart Vosters had zijn cliënt het vooral moeilijk, omdat hij zijn kinderen niet meer kon zien. Hij was ook erg gehecht aan zijn wagen van wel twintig jaar oud, enkele kleren en indianenmessen waar hij erg aan gehecht was.


De beklaagde krijgt 600 euro boete en een contactverbod met zijn ex-vrouw en de vriend. Die krijgen allebei een schadevergoeding van 940 euro.


(BVDH)