Kurt en Stijn nar en prins van Peer Stoet

Nar Kurt Mens en prins Stijn Verbrugghe.
Wouter Demuynck Nar Kurt Mens en prins Stijn Verbrugghe.
Carnavalsvereniging Peer Stoet heeft de nieuwe prins carnaval gekozen. Stijn Verbrugghe (33) volgt Kristof I op. Stijns goede vriend Kurt Mens (43) is de nieuwe nar.

De verkiezing vond plaats in café Het Molenhuis, dat tot de nok gevuld was. Het bestuur van Carnavalsvereniging Peer Stoet vzw koos voor Stijn Verbrugghe. Dat was geen verrassing, want Stijn was de enige kandidaat. In 2015 was Stijn al eens nar, daarnaast heeft hij ook al vijf keer in de Raad van Elf gezeten. "Ik keek er al lang naar uit om prins carnaval te worden", reageert Stijn I. "Vier jaar geleden heb ik ook al eens meegedaan aan de verkiezing. Dit is een kinderdroom die uitkomt. Kurt is mijn nar omdat we goede vrienden zijn." De nieuwe prins lichtte ook al een tipje van de sluier op over de prinsenwagen. "We gaan iets rond het thema 'jungle' doen. Mijn bijnaam is namelijk Baloe (van Jungle Book, red.)."


Herenthout is al aan de 126ste vastenavondstoet toe. Op 9 december vindt nog de plechtige aanstelling van de verkozen prins plaats in de gemeentelijke feestzaal, waarna de machtsoverdracht helemaal voltooid is. Op zondagen 11 en 18 februari volgt de stoet. (WDH)