De Luchtballon houdt eigen klimaatmars in Herenthout: “De aarde redden kunnen we niet alleen”

De leerlingen komen op straat met zelfgemaakte klimaatslogans.
Peter Vanderveken De leerlingen komen op straat met zelfgemaakte klimaatslogans.
Lagere school De Luchtballon heeft een klimaatmars gehouden in Herenthout. De leerlingen vragen het gemeentebestuur om een extra inspanning te leveren om het klimaat te redden. De school nam vandaag ook deel aan Dikketruiendag.

In hun eigen klimaatmars wandelden de leerlingen van lagere school De Luchtballon door het dorp. Voor de gelegenheid maakten de leerlingen zelf spandoeken met eigen slogans rond het klimaat. Hoewel het niet verplicht was, wandelden alle leerlingen mee.

De klimaatmars eindigde aan het gemeentehuis, waar de leerlingen een petitie overhandigden aan burgemeester Stijn Raeymaekers.

“Wij zijn bezorgd om onze toekomst en we willen er alles aan doen om onze aarde te redden’, klinkt het bij de leerlingen. “Wij kunnen dat niet alleen, daarom vragen we jullie hulp. Wij hopen dat jullie alles doen wat jullie kunnen om mee aan een beter klimaat te werken.”

De leerlingen overhandigen hun petitie aan burgemeester Stijn Raeymaekers.
Peter Vanderveken De leerlingen overhandigen hun petitie aan burgemeester Stijn Raeymaekers.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.