Stadsarbeiders klimmen in boom nadat hoogtewerker vuur vat

Twee arbeiders zitten boven in de boom te wachten op redding van de brandweer.
Vanderveken Twee arbeiders zitten boven in de boom te wachten op redding van de brandweer.
Gisterenmiddag heeft een hoogtewerker aan de Molenvest vuur gevat toen twee medewerkers van de stedelijke groendienst op een hoogte van acht meter een boom aan het vellen waren. De twee medewerkers klommen daarop in de boom omdat de situatie te link werd. De brandweer kon hen zonder problemen bevrijden. Niemand geraakte gewond.

De brand aan de hoogtewerker brak omstreeks 13 uur uit aan de Molenvest, pal tegenover het politiekantoor. De twee medewerkers waren op dat moment op een hoogte van zo'n acht meter de boom aan het rooien. Aangezien de brand na een tijdje te link werd, sprongen de stadsarbeiders in de boom om te ontsnappen aan de vlammen. Politieagenten van het aanpalende politiekantoor konden de brand onder controle houden zodat de brandweer de brand kon blussen en de mannen uit hun benarde situatie kon halen.


De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar wellicht gaat het om een technisch defect. De hoogtewerker is helemaal vernield. De twee mannen werden uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht omdat ze rook ingeademd hadden, maar zij bleven uiteindelijk ongedeerd. (WDH)

De opluchting is groot wanneer ze weer op de begane grond worden gezet.
Vanderveken De opluchting is groot wanneer ze weer op de begane grond worden gezet.
Ze houden zich vast aan de takken van de boom.
Vanderveken Ze houden zich vast aan de takken van de boom.