Oude brug maakt plaats voor stalen gevaarte

De oude brug aan de Lierseweg zal volledig afgebroken worden.
Vanderveken De oude brug aan de Lierseweg zal volledig afgebroken worden.
Dit weekend zijn de afbraakwerken aan de oude brug van Herentaks ter hoogte van de Lierseweg begonnen. De brug maakt plaats voor een nieuwe, hogere stalen boogbrug. 

Doordat de nieuwe brug reeds naast de oude brug ligt, zal deze tijdelijk als omleidingsweg gebruikt worden. Hierdoor zal de hinder tijdens de werken dus beperkt blijven. De Vlaamse Waterwegen verhoogt nu de brug van Herentals ter hoogte van de N13 Lierseweg. “Het verhogen van de brug en het plaatselijk verbreden van het Albertkanaal kadert binnen de opwaardering van het Albertkanaal”, zegt Liliane Stinissen van De Vlaamse Waterweg.

In juni werd er gestart met de bouw van de nieuwe brug, stroomopwaarts naast de bestaande brug. De afbraak van de oude brug gebeurt in verschillende stappen. Zo is eerst het middenstuk verwijderd. Hiervoor is het scheepvaartverkeer vorig weekend volledig gestremd. Maandag zal het resterende gedeelte op de rechteroever worden afgebroken. Dinsdag zal het resterende gedeelte op rechteroever worden afgebroken. Op beide dagen zal het scheepvaartverkeer gedeeltelijk gesloten zijn.

Half juni zal de nieuwe brug op zijn definitieve locatie geplaatst worden. De brug heeft een grote overspanning van 128 meter en een nuttige breedte van 16,10 meter.

Wie de afbraak wil volgen, kan dit doen vanaf de kijklocatie stroomafwaarts op de rechteroever. De parkeergelegenheid is er wel beperkt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.