Ingrid Ryken (CD&V) niet in Herentalse gemeenteraad

Ingrid Ryken zal niet aantreden als gemeenteraadslid.
Peter Vanderveken Ingrid Ryken zal niet aantreden als gemeenteraadslid.
Ingrid Ryken (CD&V), huidige schepen van Cultuur en Toerisme, zal de komende zes jaar geen schepenmandaat krijgen. Hierdoor heeft ze reeds laten weten dat ze ook niet zal deelnemen aan de gemeenteraad als gemeenteraadslid.

“Ik zal de komende zes jaar niet deelnemen aan de gemeenteraad in Herentals”, zegt huidige schepen van Cultuur en Toerisme Ingrid Ryken. “Ik voel mij na twaalf jaar inzet voor cultuur in Herentals opzijgezet. Ik zie het niet zitten om enkele jaren als gemeenteraadslid te zetelen en nadien toch een schepenmandaat op te nemen.”

Toen Peter Bellens, nadat hij niet meer als gedeputeerde aan de slag kon, toch een een mandaat kon opnemen voor de volle zes jaar veranderde het scenario voor Ryken. Normaal zou zij de eerste drie jaar schepen worden en Patrik De Cat zou na drie jaar inschuiven. Bellens kreeg van de partij echter voor de volle zes jaar een schepenfunctie, dat heeft Patrik ook van gedacht doen veranderen.

Ingrid zal nog wel lid blijven van de partij en zich inzetten voor een aantal zaken. “Ik zal nu ook op zoek moeten naar een nieuwe job, momenteel heb ik nog niets in het vooruitzicht”, zegt Ryken. “Ik heb van veel mensen wel positieve reacties gekregen, het is fijn dat de mensen mij wel respecteren”.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.