Flor bijna dood onder berg rommel

POLITIE REDT GRAATMAGERE STAFFORD UIT FLAT VAN DRUGVERSLAAFDE MAN

Flor is graatmager en heeft nog altijd een gewonde neus.
Foto Maria De La Cruz Flor is graatmager en heeft nog altijd een gewonde neus.
Dierenasiel Unco-Jerry zoekt een warm adoptiegezin voor Flor. De ongeveer acht jaar oude Stafford is erg verwaarloosd. De politie heeft hem weggehaald uit de flat van een drugverslaafde. Hij kreeg geen eten of drinken en hij lag bedolven onder een berg rommel toen de politie hem aantrof. "Hij is helemaal ondervoed, maar hij gaat het halen", zegt Myriam van dierenasiel Unco Jerry.

Na het weekend in een dierenkliniek doorgebracht te hebben aan een infuus ziet de toekomst er voor Flor weer goed uit. Dat was tot vorige vrijdag compleet anders. Dierenasiel Unco-Jerry uit Westerlo kreeg een melding binnen van een zwaar verwaarloosde hond in een appartement in Herentals. De eigenaar van de hond, een man achteraan de veertig, zit in het drugmilieu en keek niet om naar zijn hond.


"De politie is hem er vrijdag gaan weghalen. Weet je waar ze hem vonden? Onder een hoop rommel. 'Waar is je hond?', vroeg de politie. Waarop de man een stapel platen optilde en een leiband tevoorschijn haalde. 'Hier is hij', zei de eigenaar. Verschrikkelijk om zoiets te moeten meemaken", zegt hondenverzorgster Myriam Geeraerts van Unco-Jerry.


Wat de politie onder de stapel terugvond, was een schim van een hond. Het diertje was graatmager, zijn ribben en ruggenwervels zaten bijna door zijn vacht heen. "De eigenaar heeft nooit naar zijn hond omgezien. Hij zat altijd binnen, kon niet bewegen, kreeg geen eten of drinken. Hij was helemaal ondervoed en zijn bloedwaarden waren veel te laag. Het was echt op het nippertje. Veel langer had hij het niet overleefd bij die man. Het diertje had niet eens een naam", vertelt Myriam.

Rode snuit

De snuit van de hond zag en ziet nog steeds rood. "Hij heeft zijn neus vaak pijn gedaan. We vermoeden dat hij zelf een uitweg zocht om te kunnen ontsnappen aan zijn eigenaar. Dat is hem zelf spijtig genoeg niet gelukt, maar we zijn heel blij dat wij hem hebben kunnen redden uit die hel."

Hondenverzorgster Myriam gaf de verwaarloosde viervoeter de naam Flor. "Hoe oud hij is, weten we niet exact, want hij heeft geen papieren, geen chip, helemaal niks. Maar we schatten dat hij ongeveer acht à negen jaar oud is", vertelt Myriam.

"Zijn geluk is zijn sterke ras. Flor is een Stafford, een hele sterke hond. Normaal weegt een volwassen Stafford tot 30 kilo en heeft die veel spieren. Flor weegt 19 kilo en heeft zo goed als geen spieren. Maar hij gaat er zeker doorkomen. De voorbije dagen heeft hij in de dierenkliniek goed kunnen aansterken. Toen we hem in het begin eten of drinken gaven, gaf hij direct alles terug over", vervolgt de hondenverzorgster. "Ondertussen kan hij zijn eten binnenhouden. Hij kan zelfs al brokjes eten. Flor zit nu in een opvanggezin van ons asiel, in afwachting van een adoptiegezin."

Dierenasiel Unco-Jerry is op zoek naar een warm adoptiegezin. De Stafford kan overweg met andere honden en kinderen. Geïnteresseerde dierenvrienden kunnen terecht bij Unco-Jerry: www.dierenasiel-uncojerry.be, of telefonisch bij Myriam: 0492/04.14.71.

Heb je nieuws voor HLN.be? Mail je tekst, foto of video naar 3535@hln.be.