Bakker Mens bakt brood met Baskwadderbier

Sus Mens en Jorge Leysen met het brood en een tripel.
Vanderveken Sus Mens en Jorge Leysen met het brood en een tripel.
Brouwerij Leysen uit de Meivuurstraat in Herentals heeft zaterdag de derde verjaardag gevierd met de voorstelling van een nieuw streekproduct: het Baskwadderbrood. 

“Dit brood wordt geproduceerd bij Bakker Mens uit de Wasserijstraat . Hij verwerkt in het brood de ingrediënten van de Baskwaddertripel”, vertelt Jorge Leysen. “In dit geval niet enkel de mout maar ook de kruiden. Hierdoor krijgt het brood zijn kruidige toets. De kenners zullen zeker de koriander en de sinaasappelschil die in het bier zitten, terugvinden in het brood. Ook het bier zelf is toegevoegd in het beslag. Een op en top Herentals streekproduct omdat zowel het bier als het brood in Herentals zijn geproduceerd.”

Ook de mout zit in het brood verwerkt. Daardoor is het Baskwadderbrood een stevig brood met een goede beet. De letter B bovenop het brood staat voor Baskwadder.

Vanderveken



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.